Goda Händer – kurer för både kropp och själ

Elisabeth Perttu är diplomerad/certifierad massage- Spa- och Ansiktszonterapeut med egen verksamhet i Pajala. I maj 2008 startade Elisabeth företaget Goda Händer med inriktning på friskvårdsmassage, spabehandlingar, ansiktszonterapi och försäljning av naturprodukter för skönhet och hälsovård. Företag anlitar ofta Goda Händer för att förebygga sjukskrivningar och motivera till ökad arbetslust med ökat välbefinnande.

Ju tidigare eventuella hälsoproblem uppmärksammas och behandlas desto högre kostnadseffektivitet får man i företaget. Goda Händer erbjuder massagebehandlingar som främjar ett friskare arbetsliv, insatserna ger mätbara resultat där man i snitt sparar in en sjukdag per månad och anställd.

Guldläge med ökat behov av friskvård
Elisabeth Perttu satsar mycket på vidareutbildningar och är flexibel med olika erbjudanden som passar olika målgrupper. I samband med gruvans etablering ser Elisabeth ett guldläge med ökat behov av friskvård med en helt ny arbetsmarknad.
– Jag ser en enorm tillväxtpotential och därför söker jag nu utöka min verksamhet med ny personal, framförallt en hudterapeut och möjligtvis någon med massage- och spakunskaper.

Breddar verksamheten
Goda Händer har också en välsorterad butik som representerar ett brett sortiment av lokalt producerade naturprodukter bland annat.
– Den här typen av produkter kommer det alltid att finnas en stor efterfrågan på, liksom friskvårdsbehandlingar av olika slag. Just nu breddar jag min verksamhet genom att utbilda mig i bl.a. Kraniosacralterapi, som omfattar behandling för att återställa felställningar i kraniets ben, ryggraden och bäckenet.
Kraniosacralterapi kan avhjälpa de flesta problem som kan uppstå i kroppen relaterat till muskelspänningar och rubbningar i det hydrauliska trycket i ryggmärgsvätskan. Några exempel är migrän, problem med nacke, rygg eller höfter, kronisk värk, utmattning och ledproblem.

Stark tilltro till behandlingarna
Elisabeth råkade själv ut för en svår bilolycka för flera år sedan, läkarna sa då att hon kommer att hamna i rullstol för resten av livet.
– Jag fick behandling med kraniosacralterapi och idag kan jag arbeta med det jag brinner för och vandra i skog och mark. Jag tror stenhårt på metoden och därför fortsätter jag att utbilda mig i den och erbjuder själv dessa behandlingar idag, säger Elisabeth Perttu som avslutning.


Transport & Logistik SNL 2011-5 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2011-5

Huvudtema: Transport & Logistik
Effektivare transport- och logistiksystem skapar gränsöverskridande möjligheter för en hållbar framtid

Förstärkta och uppdaterade infrastrukturella system skapar inte enbart affärsmöjligheter för vår industri. Genom att utveckla infrastrukturen i linje med ett grönt perspektiv bidrar vi till en hållbar utveckling ur flera perspektiv, där fler jobb skapas samtidigt som vi tillämpar intelligenta lösningar för att minska vår påverkan på miljön.

Back to top