Blåklockans Blommor – hantverk baserade på levande material

Pajala sprudlar av liv och rörelse med unika möjligheter för alla typer av verksamheter. Eva Fors Erkki tog tillfället i akt och öppnade en egen blomsterbutik, Blåklockans Blommor, i maj i år och har redan anställt en person på deltid. Med sinne för form och färg skapar Eva tilltalande blomsterarrangemang för alla tillfällen.

Eva Fors Erkki har alltid älskat blommor och ville sprida sitt intresse till resten av Pajala. Efter en intensiv utbildning med praktikperiod i Vännäs kände hon sig mogen för att öppna eget på hemorten, och det visade sig vara ett lyckosamt beslut. Idag går det mycket bra för Blåklockans Blommor som efter mycket kort tid lyckats expandera med ytterligare en anställd.
– Min idé är att alla ska kunna hitta något tilltalande här i butiken, oavsett tillfälle, till vardags eller fest, jag satsar på ett brett utbud som passar en varierad målgrupp. Blåklockans Blommor erbjuder rena hantverk baserade på naturen och levande material.

Mer grönska för trivsamma arbetsmiljöer
Snittblommor, krukväxter och presentartiklar, Blåklockans Blommor står för variation med ett heltäckande utbud. Företagaren köper krukväxter till sina nya lokaler, allt fler inreder sina kontor med grönska för en trivsam arbetsmiljö. Pajalas tillväxt innebär också att många som flyttat från orten kommer tillbaka, köper hus och inreder med växter.
– Till sommaren kommer vi att satsa mer på uteväxter. Jag etablerade verksamheten i år så det blev lite som en testperiod, nu till nästa sommar vet jag vad kunden efterfrågar och kan anpassa sortimentet därefter. Människor mår bra av växter och att satsa på mycket grönt är en bra investering för företag som vill skapa trivsamma miljöer för sina anställda.

Inspiration och mer att hämta
För att bredda verksamheten ytterligare funderar Eva på att lansera en tjänst där Blåklockans Blommor erbjuder skötsel av växter ute hus företag. Blåklockans Blommor har inga konstgjorda växter eller plastblommor, allt är levande material och det är så Eva vill arbeta även framöver.
– Vi kommer också att satsa mer på färdiga arrangemang för olika tillfällen. Jag tror att kunderna kan hämta mycket inspiration om vi har mer att erbjuda här, det kan vara färdiga kombinationer av krukväxter eller vackra färdigbundna buketter med snittblommor. Idag är det trendigt att ge bort vackra blomsterarrangemang vid middagsbjudningar exempelvis, det finns mycket mer att utveckla här, säger Eva Fors Erkki avslutningsvis.


Transport & Logistik SNL 2011-5 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2011-5

Huvudtema: Transport & Logistik
Effektivare transport- och logistiksystem skapar gränsöverskridande möjligheter för en hållbar framtid

Förstärkta och uppdaterade infrastrukturella system skapar inte enbart affärsmöjligheter för vår industri. Genom att utveckla infrastrukturen i linje med ett grönt perspektiv bidrar vi till en hållbar utveckling ur flera perspektiv, där fler jobb skapas samtidigt som vi tillämpar intelligenta lösningar för att minska vår påverkan på miljön.

Back to top