Snabbt och säkert från Dala Profil

Snabbhet, säkerhet och punktlighet. Dala Profil är ett expanderande företag som det går att lita på.

Dala Profil startades 1980 och har således varit verksamt i över 30 år. Företaget finns i Borlänge och huserar i stora, välanpassade lokaler på över 10 000 kvadratmeter. De stora lokalerna gör att det är möjligt för Dala Profil att ha ett brett lagersortiment och på så sätt blir leveranstiderna korta. Man har för närvarande 19 anställda och nu inför sommaren har det anställts tio extra sommarjobbare. De senaste tio åren har varit mycket bra med en hög tillväxt och utveckling, för närvarande har man en tillväxt på över 100 miljoner kronor. De senaste årens exportaffärer till utlandet är en bidragande orsak till framgången.
När jag var nere i Tyskland senast fick vi mycket beröm. Jag fick höra att vi, till skillnad från vissa andra aktörer på marknaden, alltid går att lita på. Anlitar man oss så får man det man beställt, på exakt den dag det ska komma. Det gör att våra kunder kan planera sitt arbete på enklast och smidigast möjligt sätt. Vi har ett gott rykte helt enkelt, säger Rolf Sandström, vd på Dala Profil.

Företaget vill vara det självklara alternativet när det gäller leveranser av profilerad tak- och fasadplåt för plåtslagerier, byggföretag och industrier i Mellansverige. De har gjort sig kända bland sina kunder för att ha korta leveranstider och hög flexibilitet. Tack vare lång erfarenhet och en närhet till sina kunder har de en förståelse för sina kunders olika behov. Även det faktum att de har en vältrimmad maskinpark hjälper till. Den gör att de snabbt kan ställa om produktionen för att svara upp mot kundernas eventuella önskemål. Sen ska man inte glömma den flexibla organisationen och den kompetenta personalstyrkan som gör sitt för att säkerställa ett tryggt, snabbt och säkert samarbete.

Rätt produkt på rätt plats i rätt tid är honnörsord, något vi på Dala Profil håller hårt på, säger Rolf Sandström.
Som en service till sina kunder erbjuder företaget frakter, till verkstaden eller direkt till byggplatsen, med sin turbil. Turbilen som är utrustad med kran kör dagliga turer med en radie av cirka 20-25 mil från Borlänge. Detta innebär att man som kund vet att leveransen kommer fram som den ska på rätt datum och tid. Återigen återkommer vi till det där med punktlighet, snabbhet och säkerhet.

Turbilen är mycket uppskattad av våra kunder, säger Rolf Sandström.


Dalarna SNL 2011-4 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2011-4

Huvudtema: Dalarna
Dalarna präglas av stark tillväxt när gamla näringar får nytt liv

Dalarna kännetecknas av en intensiv företagaranda där innovation, tekniskt kunnande och gedigen kompetens har byggt upp ett differentierat näringsliv vilande på starka basnäringar som kommer ur berg, skog och vatten. i talar förstås om gruvindustri, skogsnäring och vattenkraft ...

Back to top