Vadstena Fastighets AB främjar för ortens utveckling

Jorden snurrar allt snabbare, det ställs allt högre krav på arbetskraft och företag, man måste anpassa sig – och det fort! På Vadstena Fastighets AB är man fullt medveten om omvärldens förändring, man har snabbt tagit till sig det positiva med utvecklingen. Trots att Vadstena är en mindre ort befinner man sig mitt i centrum – där allt händer. Det kan bero på det historiska arvet, eller kanske på att Vadstena är en förträfflig ort för både boende och arbete!

Vadstena Fastighets AB befinner sig i ett expansivt skede. Det handlar om en positiv förändring på alla nivåer. Förutom att man lagt stora resurser på renovering av befintliga fastigheter, byggs även hela kvarter om för att passa den moderna hyresgästen. Vadstena Fastighets hyresbestånd kännetecknas av hög standard och komfort, och för att inte glömma unika detaljer som både syns och känns.

Som en helt ny stadsdel
Radhusen på Hertig Johans gata har fått ett rejält ansiktslyft i en omfattande renovering som påbörjades under 2008. Nu, i början av 2010, är alla lägenheter färdigrenoverade.
Hela området kännetecknas av en sparsmakad elegans som påminner mycket om den man lätt förnimmer i Italien eller Spanien. Husen har renoverats både in- och utvändigt, och nya utomhusområden för trevnad och umgänge har tillkommit. Man har använt sig av arkitektur, stensättning och färger som ofta förknippas med eleganta bostadsområden söderut. I samband med ombyggnationen blev 47 lägenheter 45, men den största skillnaden ligger i själva atmosfären där ett tidigare mysig men vanligt radhusområde blivit en stolt boplats som verkligen sticker ut. Investeringen är även fastighetsbolagets största någonsin.

Vadstena Fastighets AB ägs av Vadstena kommun och erbjuder trivsamma lägenheter och radhus över hela Vadstena samt i natursköna Borghamn. Idag förvaltar fastighetsbolaget allt från kulturbyggnader till moderna flerbostadshus.

Urmas Peterhoff
Maria Lind


Utbildning SNL 2010-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2010-1

Huvudtema: Utbildning
Sverige satsar på kompetens i global omfattning

I Sverige har vi en unik tillgång till högkvalitativ utbildning på alla nivåer, från för- och grundskola till universitets- och högskolenivå. Gymnasieskolan och institutioner för högre utbildning befinner sig i ständig utveckling för att kunna möta allt större krav från arbetsmarknaden. Flera av våra svenska universitet och högskolor bedriver dessutom världsomfattande forskning av största betydelse för nationell och global tillväxt.

Back to top