Familjeägt fastighetsbolag med långsiktigt perspektiv

För Behrn fastigheter är det enbart långsiktigt ägande och förvaltande som gäller. Det märks inte minst genom vd:n Per Johan Behrns personliga engagemang för varje kvarter och i utvecklingen av varje fastighet. Per Johan har personligen sett till att hyresgäster i flera nybyggda områden får en rabatterad hyra – under femton år framåt.

Per Johan Behrn kan med rätta betraktas som en föregångare inom fastighetsbranschen i Örebro. När Boverket gick ut med information om att det fanns stöd att söka för att kunna erbjuda rabatterade hyror i nybyggda bestånd trodde nog många att gensvaret skulle bli enormt. Per Johan förundras över att han var den enda i Örebro som sökte stödet trots att många andra fastighetsägare bygger nytt samtidigt som Behrn fastigheter.
– Tack vare Boverkets stöd kan vi sänka hyrorna för flera av våra hyresgäster med 20 procent under femton års tid. Stödet omfattar de nybyggda lägenheterna i kvarteren Piloten, Oreganon och universitetet. Samtliga av våra hyresgäster i dessa kvarter får rabatterad hyra, även de som redan skrivit på sina kontrakt, säger Per Johan.

Sällsynt gediget engagemang
Stödet har utvecklats för att fler ska kunna hitta sin drömbostad och få in en fot i nybyggda kvarter. Det är man på Behrn fastigheter mycket positiva till.
– Vi bygger nytt för att äga och förvalta det under en lång tid framöver. Det är så vi arbetar och det har vi alltid gjort. Det var också ett krav för att kunna söka överhuvudtaget. Vi är väldigt nöjda med utfallet som vi ser är nöjda och trygga hyresgäster som vet att vi bryr oss, tillägger Per Johan.
Behrn fastigheter ägs och drivs av tredje och fjärde generationen. Beståndet omfattar ungefär 180.000 kvadratmeter bostäder och lokaler, med flera nybyggen på gång. Det senaste tillskottet är 105 hyresrätter i kvarteret Piloten, samt över 200 nya studentlägenheter fördelade på kvarteren Oreganon och universitetet.
Per Johan syns själv cyklande mellan kvarteren titt som tätt, då han gärna vill kontrollera beståndet med egna ögon och se vad som kan förbättras. Det är nog ingen överdrift att säga att få andra fastighetsbolag kan uppvisa ett så pass gediget personligt engagemang för hyresgästerna som Behrn fastigheter.


Transport & Logistik/Sjöfart & Hamnar SNL 2017-4 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2017-4

Huvudtema: Transport & Logistik/Sjöfart & Hamnar
Process i ständig förändring

Hållbar utveckling är en process i ständig förändring och tycks även förknippas med ett arbete som aldrig riktigt kommer att färdigställas. Det finns en naturlig förklaring till det – så länge samhället utvecklas och befolkningsmängden ökar så kommer det att finnas behov av åtgärder som främjar hållbar tillväxt.

Back to top