Allt annat än en vanlig konferensgård

Borås närmaste miljöombyte ligger strax väster om staden och intill motorvägen mellan Borås och Göteborg. I utkanten av Viareds industriområde återfinns den anrika Ellagården vackert omgiven av skog. Här anordnas konferenser, företagsaktiviteter och festarrangemang året om i en miljö som andas både nostalgi och nytänkande.

Ellagården är ingen vanlig konferensanläggning. Den anrika byggnaden från 1905 ger alla evenemang, oavsett om det gäller konferenser, dryckesprovningar eller bröllop, en speciell prägel. Det blir en del av helhetsupplevelsen som får besökare att återvända till Ellagården om och om igen. Och det är inte svårt, anläggningen är lätt att nå via motorvägen oavsett vilken riktning man kommer ifrån.

Levande året om
Den omgivande miljön gör Ellagården unik i sitt slag. Trots att anläggningen ligger i ett myllrande industriområde präglas den av lugn och harmoni. Av gårdens ursprungliga karaktär har dessutom så mycket som möjligt bevarats för att bidra till den rustika känslan som entreprenörerna Dick och Carina Öberg söker förmedla genom verksamheten.
– Ellagården är levande året om, veckans alla dagar. Varje dag serveras Dagens lunch, tillagad från grunden med det allra bästa att tillgå i fråga om råvaror som i mesta möjliga mån dessutom är lokalproducerade, berättar Dick Öberg, som köpte företaget tillsammans med hustrun Carina förra året.
Förutom Dagens lunch dukas ett välfyllt dessertbord upp varje dag, som gästerna kan välja att plocka från mot en blygsam avgift på 20 kronor. Dagens lunch kostar enbart 95 kronor och anses vara en av regionens bästa, enligt besökare som reser långväga ifrån enbart för att få uppleva den.

Fantastisk mat och flärdfulla evenemang
På Ellagården anordnas alla tänkbara evenemang, men verksamheten är mest känd för den fantastiska maten. Smakerna framhävs på ett annat sätt när allt lagas från grunden, köttbullarna rullas för hand och sillen läggs in efter eget recept. Ellagården var även först i Borås med söndagsbrunch, och introduktion av fler spännande matupplevelser finns enligt Dick Öberg på agendan.
Även när det gäller flärdfulla evenemang har Ellagården blivit ett välkänt besöksmål. Genom personliga kontakter har makarna Öberg lyckats skapa unika och återkommande evenemang som exempelvis dryckesprovningar som blivit mycket uppmärksammade även utanför regionen. En del har till och med fått gensvar internationellt. Ett annat omtyckt evenemang är Stjärnkock för en kväll, ett företagsevent där deltagarna får vara med och laga maten.
– Vi satsar på ständig förnyelse, det är viktigt i vår bransch. Personalen får fortbildning och åker på studiebesök för att hämta inspiration. Det är en del i vår strävan efter att skapa upplevelser som är minnesvärda och som gör att konferensdeltagare och evenemangsgäster såväl som matgäster väljer att besöka Ellagården igen, säger Dick Öberg avslutningsvis.


Energi & Miljö SNL 2015-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2015-2

Huvudtema: Energi & Miljö
Vindkraftens potential bör inte underskattas

Sverige har antagit tuffa utbyggnadsmål när det gäller förnybar el. Tillsammans med Norge har vårt land en målsättning att bygga 26,4 TWh förnybar el till 2020 inom elcertifikatsystemet ...

Back to top