Hållbara underlag för idrottsverksamhet

Högkvalitativa och moderna golv som tål tuffa tag, som producerats enligt svenska och europeiska standarder gällande materialval, tillverkningsteknik och ytbehandling. Det är en hel vetenskap i sig och familjeföretaget ZAC Sportgolvs specialområde.

De flesta tar nog för givet att golvet i den närmaste sporthallen håller, samt att det är funktionellt och riskfritt att använda. Under ytan döljer sig dock en hel del arbete – från utveckling och tillverkning till installation och kvalitetssäkring. Allt detta ansvarar ZAC Sportgolv för, så att sporthallar, gymnastiksalar och andra offentliga miljöer ska kunna nyttjas utan bekymmer dag efter dag, år efter år.

Allt inom underlag och golv
ZAC Sportgolv grundades i Kalmar 1998. Huvudspåret har alltid varit hållbara underlag för idrottsverksamhet, ute som inne. I sortimentet finns alla tänkbara underlag och beläggningar för alla typer av idrotter både inomhus och utomhus. ZAC Sportgolv kan till exempel leverera specialmattor för användning i exempelvis ishallar, gym och golfklubbar.
– När vi säger att vi kan leverera allt inom underlag för idrottsverksamhet så menar vi verkligen allt, betonar vd Stefan Lönnegren.
Golven som ZAC Sportgolv tillverkar är godkända enligt EN 14904:2006 samt CE-deklarerade. Kraven är till för att säkerställa högsta kvalitet och säkerhet för att skapa en trygg miljö för användarna. Samtidigt är de högkvalitativa golven en lönsam investering mätt i livslängd, egenskaper och prestanda.
– Vi har etablerat en bred produktportfölj, nästa steg blir att utöka våra tjänster. Det kan exempelvis omfatta renoveringsarbeten och nya lösningar som moderniserar gamla anläggningar, fortsätter Stefan, som ser fram emot ytterligare expansion.

Utökar med 85 års erfarenhet
De senaste fem – sex åren har varit mycket framgångsrika för ZAC Sportgolv som utökat verksamheten varje år. Omsättningen har fortsatt uppåt och orderboken är i princip fulltecknad. För att orka med ytterligare expansion fattades en rad viktiga beslut för några år sedan och nu ingår ZAC Sportgolv i en större koncern med över 85 års erfarenhet av sportanläggningsprojekt och sportutrustning.
– När den stora koncernen Rantzows Sport AB intresserade sig för vår Kalmarbaserade verksamhet så såg vi en unik möjlighet – och tog tillfället när det bjöds. Det är vi mycket glada för idag, eftersom vi nu har helt andra förutsättningar för tillväxt. Vi kommer att synas i offentliga sammanhang tillsammans med Rantzows framöver, säger Stefan Lönnegren.
Att ZAC Sportgolv nu kommer att synas bland annat på den stora idrottsmässan i Göteborg i november är något som Stefan tillsammans med övriga anställda gläder sig mycket åt. Genom Rantzows får ZAC Sportgolv även expansionsmöjligheter utomlands via koncernens systerföretag i Danmark, Norge och Finland.


Kalmar/Öland SNL 2014-4 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-4

Huvudtema: Kalmar/Öland
Kalmar – Sveriges bästa lantbruksregion?

Kalmar är en av Sveriges främsta lantbruksregioner. Med en bakgrund präglad av flera decenniers tillväxt kan Kalmars företag och entreprenörer som verkar inom eller nära De Gröna näringarna känna tilltro och aktivt satsa på en framtid där hållbarhet är en ren konkurrensfördel.

Back to top