Scandic erbjuder en naturlig mötesplats i en växande evenemangsstad

Scandic har dragit en vinstlott i Örebro, som numera är en av Sveriges mest snabbväxande städer. Örebro har på några år utvecklats till ett centrum för mässor och stora möten med många årligen återkommande evenemang. Ambitionen är hög, och Örebro kan leverera. Med två hotell i denna idérika och tillväxthungriga stad står Scandic väl rustade för fortsatt tillväxt.

Scandic välkomnar den positiva tillväxten i Örebro och svarar med att erbjuda förstklassig service och stora valmöjligheter. Hotellen har mycket fördelaktiga lägen oavsett besöksanledning, intressen eller säsong. Målgruppen är bred, Scandics hotell i Örebro är inte renodlade affärshotell utan vänder sig till alla som är intresserade av att besöka staden.

Liv och rörelse året om
Örebro har två tågstationer och Scandic Grand ligger endast ett stenkast från Södra Stationen och i princip vägg i vägg med Örebros stora event- och kongressanläggning Conventum. Här är det liv och rörelse året om med temamässor, konserter och större evenemang.
– Närheten till Conventum gör det möjligt för oss att profilera Scandic Grand Hotel som en naturlig mötesplats i en växande evenemangsstad. Vår ambition är att erbjuda en kompletterande hotellupplevelse som gör att gästerna vill komma tillbaka till oss och till Örebro, säger hotelldirektör Lena Nyquist.
Scandic Grand Hotel är med sin rymliga restaurang, festvåning och stora publika ytor väl anpassat för större event som galamiddagar och konserter. Örebro Jazz och Bluesklubb har hotellet som hemmascen, och gästas av ett flertal toppartister inom sin genre varje säsong.

Lockar stora evenemang
Scandic tar vara på Örebros värden som mötes- och evenemangsstad. Lena Nyquist har bott i Örebro under de senaste tre åren och enligt henne är ett av de mest framträdande dragen med staden dess förmåga att skapa intressanta och roliga evenemang. Lena nämner bland annat Musikfestivalerna Live at Heart och Folk at Heart, ÖrebroPride och Open Art.
– Det är en kul stad att driva hotellverksamhet i, helt klart. Eftersom det hela tiden händer saker har vi alltid något att göra, något att förbättra och koncept att förfina. Vår målgrupp är så bred att vi inte kan säga att vi driver renodlade affärshotell, även om vi naturligtvis har mycket affärsgäster under veckorna, fortsätter Lena Nyquist.
I Örebro finns ett flertal mycket aktiva och ambitiösa idrottsklubbar som är duktiga på att arrangera bra cuper, det tillsammans med Scandics satsning på mat anpassad för idrottsutövare gör dessutom att hotellen är utpräglade sporthotell under vissa helger.

Storsatsar på väghotell
Scandic står nu dessutom i slutspurten i genomförandet av en av Nordens största hotellinvesteringar genom tiderna, omfattande renovering av 21 väghotell på lika många orter i Sverige. Scandic Örebro Väst, som ligger utmed E18, är bland de sista som renoveras och får ett helt nytt koncept som framförallt bygger på ökad hemtrevlighet.
En del av satsningen omfattar upprustning och ombyggnad av lobby och restaurang för att skapa större och mer anpassade gemensamma ytor för arbete, avkoppling och socialt umgänge. Investeringen innebär också att hotellen blir mer barnvänliga med speciella inslag som passar de yngsta gästerna.
– Scandics första hotell var just ett väghotell, så det känner oerhört positivt att vi nu gör en nysatsning som tar oss tillbaka till våra ursprungliga värden. På Scandic Örebro Väst har vi mycket stamgäster och en hel del konferenser, eftersom det ligger så bra till utmed vägen och är lätt att nå för många. Vi ser mycket positivt på framtiden här i Örebro, och vi har för avsikt att vara en del av den starka utveckling som präglar staden, säger Lena Nyquist med eftertryck.


Örebro SNL 2014-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-3

Huvudtema: Örebro
Örebro län blir starkare som ny enad region

Örebro län står inför många nya möjligheter – och utmaningar, i samband med en fortsatt kraftig tillväxt i hela regionen. Tillsammans står Örebro läns landsting och Örebro universitet väl rustade att möta såväl dagens som morgondagens krav på god sjukvård samt forskning och utbildning i världsklass.

Back to top