Butikshotell med konferenskapacitet

I Norrcity i Örebro ligger det trivsamma hotellet First Hotel Örebro. Stadsdelen genomgår för närvarande lite av en ansiktslyftning och expansion, vilket lovar gott för framtiden.

2013 var ett mycket bra år för besöksnäringen i Örebro och 2014 verkar bli minst lika bra. Att staden nu växer i Norrcitys riktning gör att First Hotel Örebro tror på en fortsatt positiv utveckling.

– Det gäller inte bara för oss utan för hela Norrcity. Vi ser gärna att stadsdelen får en egen profil med restauranger och butiker etc, berättar vd Malin Engström.

Hotellet är ett butikshotell i jugendstil, men där de nyrenoverade rummen är inredda i modern stil.

– Vi är 15 i personalstyrkan och de flesta har jobbat här i flera år, vilket skapar en personlig kontakt mellan gäster och personal. Det tycker vi är viktigt och positivt eftersom vi vill vara just ett personligt hotell. Därför är också de 71 rummen individuellt inredda. Vår lojala personal bidrar till att skapa trygghet hos gästerna, vilket är helt i linje med våra kärnvärden: miljö, hälsa, säkerhet och kvalitet. Vi sköter även vår egen städning och frukost.

Gynnsamt läge
First Hotel samarbetar med externa partners som P-hus, gym och restaurang för att kunna erbjuda samma service som större hotell. Hotellet, som främst har affärsresenärer som gäster, har draghjälp av de stora arbetsgivarna som ligger i stadsdelen Norrcity och närheten till tågstationen.

– SCB, Rättscentrum och Skatteverket ligger här och det tar bara två minuter att gå hit från centralstationen. Dessutom ska ett nytt resecentrum etableras i stadsdelen senast 2017. Den nyetablerade läkarlinjen på Örebro universitet hoppas vi också ska ge ett stort utbyte av läkare och lärare, säger Malin Engström.

Om man konfererar eller håller möten på First Hotel Örebro ingår alltid trådlöst internet, TV, projektor, whiteboard, blädderblock, skrivmaterial samt frukt, vatten och godis.
– Vår konferenslokal New Sweden rymmer upp till 50 deltagare, medan de två andra mötesrummen lämpar sig bra för mindre möten. Dessutom är vår lobby perfekt för mindre formella möten och mingel vid större konferenser, intygar Malin Engström.
Men hotellet riktar inte bara in sig på de som reser i jobbet.

– Vi ser att resandet inom Sverige ökar och vi erbjuder olika paket för en eller ett par nätter. Vi har till exempel ett golfpaket som inkluderar greenfee på Lannalodge Golfbana och övernattning i ett av våra bästa rum. Vårt romantiska paket First Love Örebro innehåller bland annat sen utcheckning, frukost på rummet, rosor, mousserande vin, frukt och choklad, morgonrockar och tofflor.

Hotellet erbjuder även ett familjepaket i samarbete med Upplevelsebadet Gustavsvik. För den som är intresserad av shopping erbjuder Örebro ett rikt utbud av butiker. Det är också en restaurangtät stad med 1500-talsslott och fina gamla byggnader i stadskärnan, så här finns mycket att uppleva.


Örebro SNL 2014-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-3

Huvudtema: Örebro
Örebro län blir starkare som ny enad region

Örebro län står inför många nya möjligheter – och utmaningar, i samband med en fortsatt kraftig tillväxt i hela regionen. Tillsammans står Örebro läns landsting och Örebro universitet väl rustade att möta såväl dagens som morgondagens krav på god sjukvård samt forskning och utbildning i världsklass.

Back to top