Fryken Montage i Sunne expanderar

Fryken Montage AB är ett företag i Sunne som tillhandahåller ett brett urval av tjänster, allt från snabba serviceinsatser till tillverkning och montage av industriell utrustning.
I december förvärvade företaget Sunne Svetsteknik för att kunna erbjuda fler tjänster åt befintliga kunder.

Fryken Montage startades 2003 och drivs av Mattias Nilsson, Patrik Olsson, Martin Lövstrand och Niclas Svensson. Företaget sysselsätter drygt 20 anställda.
– Vi har en bred verksamhet och utför allt från licenssvetsning och vanlig montage till personaluthyrning. Vi har haft uppdrag från Lund i söder till Piteå i norr och har även varit i Norge, berättar Mattias Nilsson.
Inom Fryken Montage finns lång erfarenhet av stål-, rör- och maskinmontage samt installation av annan industriell utrustning inom en mängd olika branscher.
Fryken Montage erbjuder helhetslösningar inom följande områden:
• industrimontage
• svetsning
• konstruktioner
• tillverkning
• reparationer och service

Nyförvärv
För att kunna bli ännu mer eftertraktade på marknaden förvärvades Sunne Svetsteknik AB i december. Båda bolagen är verksamma inom samma bransch fast med olika inriktningar.
– Vi har samarbetat mycket med Sunne Svetsteknik och insåg att vi skulle bli starkare och bredare om vi slog oss ihop, säger Mattias Nilsson.
Fryken Montage förfogar över en modern verkstad med kantpress, skärmaskin, rundbockningsmaskin, sax m.m. I maskinparken finns kranbil, hjullastare och teleskoplastare.
– Vår styrka är att vi är smidiga och lätta att ha att göra med. Vi är också flexibla och erbjuder snabba leveranser, säger Mattias Nilsson.

Personaluthyrning
Fryken Montage hyr också ut kompetent personal till företag som behöver tillfällig förstärkning.
– När företag som vi samarbetar med har ”toppar” då och då så hyr vi ut personal till dem för att avlasta. Det kan vara allt från att packa gods på lager till att lägga fiberkablar, berättar Mattias Nilsson.
Företagets medarbetare har varit med länge och förmågan att sätta sig in i nya arbetsuppgifter sitter i ryggmärgen.
På Fryken Montage satsar man nu på nya lokaler för att kunna möta en kommande expansion.
Från 1 juli 2014 måste verkstäder och entreprenörer som tillverkar och levererar bärande komponenter och byggsatser i stål till en byggarbetsplats i Sverige vara certifierade enligt SS-EN 1090 och Fryken Montage står nu i begrepp att införa denna certifiering.


Utbildning/Forskning/Samverkan SNL 2014-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-2

Huvudtema: Utbildning/Forskning/Samverkan
En inspirationsresa

I det här numret av Näringsliv bjuder vi på en spännande blandning av olika teman. Det kan liknas vid en inspirationsresa med inslag från flera olika regioner, från norr till söder och från akademin till tillverkningsindustrin som exempel ...

Back to top