För elit och vanligt folk

Eskilstunas yngsta hotell ruvar på ett spännande historiskt arv. Det nybyggda Elite Stadshotellet på Hamngatan ligger på samma ställe som det gamla stadshotellet, som fram till för några år sedan var ett av Eskilstunas främsta landmärken. Elite blåser nytt liv i det en gång så ståtliga hotellet, och Eskilstuna blir än en gång en samlingsplats för både elit och vanligt folk.

Det gamla stadshotellet i Eskilstuna var något av en stolthet för staden med sitt fantastiska läge utmed Eskilstunaån. Den gamla byggnaden uppfördes 1939 och var utan tvekan stadens pampigaste och hotellet var känt för att locka både kungligheter och välrenommerade affärsgäster.
Efter en anlagd brand brann nästan hela hotellet ner till grunden för drygt fyra år sedan och den en gång så praktfulla byggnaden blev en ruin i hjärtat av staden. Många gick i ovisshet om vad som skulle hända med det som fanns kvar – läget var fortfarande bästa tänkbara men skulle någon våga satsa på en uppbyggnad?

Återskapad flärd möter modernitet
Svaret kom när Elite Hotels presenterade en efterlängtad plan för återskapandet av den anrika fastigheten – precis så som den sett ut 1939. Efter några år kunde Elite Stadshotellet öppna med jubel och festligheter i september 2012.
Sedan dess har det gått rakt uppåt med allt fler gäster och allt större utbud av aktiviteter och bekvämligheter. Elite har etablerat sitt välkända pubkoncept Bishop Arms samt en mycket uppskattad a la carte restaurang i hotellet, som även har både gym och bastu. Den flärd och stolthet som associerades med det gamla stadshotellet har återskapats flera gånger om.
– Så fort gästerna anländer möts de av en varm och ljus reception som återskapats på samma plats som den ursprungliga. Med ett gott första intryck kan gästerna därefter vänta sig god service och kvalitet under resten av vistelsen hos oss, berättar platschef Annica Åkerblad.
Det traditionella och anrika sträcker sig så långt som till exteriören och vissa detaljer invändigt, men annars är hotellet mycket modernt inrett med ljusa toner och värme som märks och känns.

Höjer Eskilstunas status
Innan Elite Stadshotellet byggdes saknades en anläggning för större mötesverksamhet i staden. Hotellet erbjuder idag 132 rum och en omfattande kongress- och konferensavdelning med tio större lokaler och nio mindre mötesrum. Detta gör Stadshotellet till Eskilstunas största konferensanläggning med bästa läge för större kongresser och mässor.
– Visionen var glasklar från första början. Stadshotellet ska vara Eskilstunas främsta konferenshotell. Det är vår profil. Vi adderar dessutom välvässade koncept som skapar minnesvärda upplevelser i en av Sveriges mest snabbväxande regioner. Det är stort, konstaterar Annica Åkerblad.
Elite är huvudpartner till många av Sveriges största företag och organisationer. Allt ifrån stora tillverkningsföretag till läkarsällskap träffas i de rymliga konferenslokalerna. Tack vare Stadshotellet kan Eskilstuna bli värdstad för större event, något som höjer hela stadens status.


Utbildning/Forskning/Samverkan SNL 2014-2 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2014-2

Huvudtema: Utbildning/Forskning/Samverkan
En inspirationsresa

I det här numret av Näringsliv bjuder vi på en spännande blandning av olika teman. Det kan liknas vid en inspirationsresa med inslag från flera olika regioner, från norr till söder och från akademin till tillverkningsindustrin som exempel ...

Back to top