Ett storstadshotell mitt i småstaden

Best Western Hotel Rogge i centrala Strängnäs erbjuder allt från boende, mat och dryck till dans, kultur och underhållning.
– Vi är ett modernt stadshotell och man kan säga att vi är ett storstadshotell mitt i småstaden, säger hotellets vd Catharina Larson.

Hotel Rogge ingår i världens största hotellkedja Best Western Hotel med cirka 4.000 medlemshotell runt hela världen. Hotellet i Strängnäs uppfördes redan 1921 och ägs av familjen Larson sedan slutet av 1980-talet.
– Alla hotell i Best Western-kedjan är unika eftersom de är privatägda. Men det finns vissa krav och minimumstandarder vi måste uppfylla. En gäst som kommer till ett Best Western-hotell ska veta att det finns fri parkering, gratis trådlöst internet, att det är porrfritt och att det håller en viss standard, berättar Catharina Larson.

Moderna rum
Hotellet har 34 fullt moderna rum inredda i ljus nordisk stil. 30 av rummen är standardrum och fyra är Deluxe-rum. Alla rum har TV med internationella kanaler och VGA-kabel för att ansluta en egen laptop till skärmen.
– Vi har även konferensmöjligheter för stora och små möten och bland kunder kan nämnas Aktiespararna och Barncancerfonden. Bankerna brukar ha föredragningar här så man kan säga att hotellet är Strängnäs´ mötesplats, säger Catharina Larson.
Efter konferensen kan gästerna koppla av i hotellets ute-jacuzzi på takterassen med lite tilltugg. Sedan väntar vällagad mat på hotellets nya Harrys matpub som har premiär den 31 maj.

Bageri och Harrys
Hotel Rogge har ett eget surdegsbageri där man kan köpa nybakat bröd eller avnjuta en härlig smörgås, en kanelbulle bakad på surdeg eller en bakelse.
Harrys Pubar väljer att etablera sin 44:e pub i Strängnäs. Det är Hotel Rogges anrika restaurang som byter skepnad till ett Harrys.
Det går snabbt att ta sig till Strängnäs och Hotel Rogge. Tåget från Stockholm central tar endast 45 minuter och från Eskilstuna tar det endast 20 minuter. Väl i Strängnäs är det cirka fem minuters promenad till småstadens stadskärna där Best Western Hotel Rogge ligger.
– Från och med 2017 ska vi få halvtimmestrafik med tåget till Stockholm. Det gör att vi blir en förstad till Stockholm. Vi hoppas att fler stockholmare flyttar hit eftersom huspriserna är lägre och det är nära till allt. Strängnäs växer redan nu med cirka 400 personer om året och är en av de orter i Sverige som växer, säger Catharina Larson.
Hotellets namn kommer från Kort Rogge, som var biskop i Strängnäs 1479-1501.

Energi & Miljö SNL 2013-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2013-3

Huvudtema: Energi & Miljö
Går det att tjäna pengar på hållbarhet?

Överallt kan vi läsa omplaner för hållbart stadsplaneringsarbete. Visionen om det klimatneutrala boendet är på väg att realiseras i full skala. Långenergihus, passivhus, till och energiproducerande plushus finns på flera ställen i landet ...

Back to top