Den nya tidens elteknikföretag

ELIAS i Blekinge AB är ett modernt elteknikföretag, som finns på fyra orter i Blekinge – Ronneby, Karlskrona, Olofström och Karlshamn.
I företaget finns också ELIAS i Småland AB, som är etablerat i Växjö.

ELIAS startades av Ingemar Eliasson 2005 och sysselsätter idag 75 anställda i Blekinge och 20 i Småland.
I juni i år tog Ingemar Eliassons son, Andreas, över VD-posten i företaget.
– Jag kom in i företaget den 1 mars 2007 och 2009 satte vi oss ned för att diskutera mitt övertagande. Vi gjorde upp en plan som innebar att jag skulle ta över 2012. Jag fick alltså tre år på mig för att sätta mig in i allting, berättar Andreas.
Under en längre tid jobbade Andreas med företagets kvalitets- och miljöcertifiering enligt ISO 9001 och ISO 14001 och då blev han ännu mer insatt i saker och ting. Hösten 2009 var certifieringen klar och då kände han att han hade koll på vad som skedde i företaget.
– Pappa är fortfarande med i verksamheten och jobbar med det han är bäst på, nämligen att se till att vi får och har jobb, säger Andreas.

Erfarna medarbetare
De medarbetare som utgör stommen av ELIAS jobbade tidigare tillsammans på antingen ElektroSandberg, Karl Hansson, ABB eller NEA. De anställda har således lång erfarenhet och hög kompetens inom elbranschen.
– Tidigare hette det ”elinstallationsföretag”, men vi föredrar att kalla oss ett ”elteknikföretag”. Redan från början använde farsan uttrycket ”den nya tidens elteknikföretag” i sin slogan, berättar Andreas.
ELIAS erbjuder en lång rad tjänster till sina kunder:
• elinstallationer
• tele & data
• automation
• energioptimering
• värmepumpar
• magnetfältsreducering
• antennanläggningar
• styrsystem & PLC
• termografering
• KNX

Större kunder
ELIAS arbetar främst för större kunder, som till exempel Kockums och Telenor i Karlskrona, Tarkott i Ronneby, Stora Enso och Södra i Karlshamn och Volvo i Olofström. Andelen privatpersoner i kundstocken är ungefär tre procent.
Företagets affärsidé lyder: ” Genom eget brett tekniskt kunnande, tillhandahålla tekniska lösningar inom Elinstallation, Tele/Data/Säkerhet/Antenn samt Automation, som motsvarar kundens ställda krav och förväntningar och därmed skapa ett solitt och seriöst företag för framtiden”.
– Vi sysslar inte med lockpriser och försöker inte gömma några kostnader. Vi satsar alltid på hög kvalitet, vilket blir billigare för kunderna i längden, säger Andreas Eliasson avslutningsvis.


Blekinge SNL 2013-1 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2013-1

Huvudtema: Blekinge
Blekinge – en attraktiv tillväxtregion

Blekinge har ett förstklassigt geografiskt läge utmed sydöstra Sveriges kust. När nya marknader i öst blomstrar har Blekinge bästa utgångspunkt i Sverige för ett utvecklat samarbete ...

Back to top