H. Karlssons Charkuteri står för kvalitet och tradition

Allt sedan starten 1918 har kvalitet och tradition varit det viktigaste för H. Karlssons charkuteri. I dag är charkuteriet inne på tredje generationen och arbetar fortfarande efter samma principer. H. Karlssons charkuteri använder enbart svensk köttråvara och yrkesskickligheten är mycket hög. Charkuteriets speciella ” Härryda Falu” har funnits på många göteborgares smaklökar och än idag produceras här korv på både längden och tvären.

Vem kan ana att bakom den lilla anspråkslösa byggnaden intill en rondell i Härryda, strax utanför Göteborg, döljer sig ett charkuteri med anor tillbaka ända till början av 1900-talet. Trots att många bilister dagligen kör förbi är det få som uppmärksammar charkuteriet. Det var farfar H. Karlsson som startade upp charkuteriet med kvalitet och tradition som ledord. I dag är charkuteriet inne på tredje generationen och drivs av Fred Karlsson. Han berättar att charkuteriet har tio personer anställda.
- Det är mycket duktigt yrkesfolk som kan sin sak. Vi är även medlemmar i föreningen Lokalproducerat i Väst. Våra kunder finns i Göteborg med omnejd och som en service åt dem kör vi dagligen ut leveranser.

Arbetar efter gamla traditioner
Charkuteriet arbetar enbart med närproducerade charkuterivaror.
– I våra produkter finns varken glutamat eller andra onödiga tillsatser förklarar Fred Karlsson. Alla produkter är dessutom rökta enligt gamla traditioner. Vår falukorv ” Härryda Falu” är en klassiker. Viktiga ingredienser är bra råvaror och kunskap om hur man gör korv. Vi har uppmärksammat att kvalitet har blivit allt viktigare för kunderna och det ser vi som enbart positivt. Det är också viktigt i sammanhanget att nämna att vi arbetar kontinuerligt med kvalitet och omsorg om råvaran.

Stort sortiment
H. Karlssons charkuteri har följande produkter i sitt sortiment.: Grillkorv, köttkorv, råkorv, fläskkorv, wienerkorv, prinskorv och nötwienerkorv. Vidare erbjuder Charkuteriet rimmade och rökta produkter såsom benfri lägg och oxbringa.
– Inför grillsäsongen tar vi fram en speciellt omtyckt grillkorv fortsätter Fred Karlsson som avslutningsvis berättar att Charkuteriets produkter återfinns hos Ica, Coop, Hemköp och hos lokala charkuterister.


Livsmedel SNL 2011-3 - Affärstidningen Näringsliv

Näringsliv 2011-3

Huvudtema: Livsmedel
Hållbarhet går hand i hand med ökat exportnetto för svensk livsmedelsproduktion

I Sverige ses vi ofta som föregångare när det gäller ny teknik och innovativa lösningar som främjar för en hållbar utveckling. Det märks inte minst inom livsmedelsbranschen, där ekotrenden nu är starkare än någonsin.

Back to top